Categoriën
Merk: Stoopen en Meeûs
Model: Roestique
Beschikbaarheid: Levering Binnen 24 uur
€ 29,50
Excl. BTW: € 24,38

Roestique is een decoratieve roesttechniek op basis van ijzerpoeder, voor afwerken van wanden en decoratieve objecten. (Niet geschikt voor vloeren en werkbladen)

Na aanbrengen van een laag Roestique wordt het roesten geactiveerd met een traag drogende activator. Deze activator moet slechts 1x aangebracht worden. Roestique is na 24u veegvast en dient niet verder afgewerkt te worden. 

Verpakking:
Roestique Tester is verpakt in een potje van 700gr, goed voor 0,75 vierkante meter. Bijgevoegd zit ook een zakje van 10 gr "Roestique Activator".
Deze activator dient dient gemengd te worden met 400 ml water en 25 ml zoutzuur. (zoutzuur dient apart aangekocht te worden)

Verwerking:
Roestique is kant en klaar voor gebruik. Eventuele geoxideerde toplaag in de emmer kan omgeroerd worden en mee verwerkt worden. Deze groffere delen kunnen de authenticiteit van de roesttechniek verhogen door de oneffenheden die gecreëerd worden. 
Eerst wordt de ondergrond voorbereid met 1 laag StucPrimer (droogtijd 1uur) 
Roestique wordt met een plastic spaan dun aangebracht (0,8 - 1 kg/m), dikkere lagen verhogen het risico op afschuiven bij activeren, te dunne lagen drogen te snel uit.
Onmiddellijk na het aanbrengen van Roestique (binnen 10min) wordt het natte oppervlak geactiveerd met de activator. De activator wordt kriskras met een borstel of rol aangebracht. Hoe dikker de activator wordt aangebracht, hoe groter de kans dat bepaalde delen achteraf een beetje glans vertonen. 
Nadat de eerste roestkleur verschijnt kan het oppervlak eventueel nog heel licht glad gestreken worden, indien nodig wat extra activator gebruiken. De combinatie van laagdiktes van pasta en activator bepaalt mee het resultaat. 
Na activeren wordt de groen-grijze kleur direct bruin en bij het drogen (2-5 uur) verschijnt de finale geel-oranje-bruine roestkleur.

Na 24u drogen is Roestique volledig uitgehard en veegvast. In een vochtige omgeving kan de kleur eventueel veranderen.
Na drogen eventueel licht opschuren met een schuurspons en water. Dit gaat de kleur iets verdonkeren en kan eventuele glanzende vlekken wat verminderen.

Eigenschappen
Bereik 0,75 vierkante meter
Hoeveelheid 700 gr.

Ask a question

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed