In tegenstelling tot wat sommigen misschien denken of verwachten is het isolatiebehang heel gemakkelijk te plaatsen. Het is perfect haalbaar voor iedere doe-het-zelver om probleemloos isolatiebehang te plaatsen. Wij zullen hieronder stap voor stap uitleggen hoe het isolatiebehang geplaatst moet worden.

Gebruiksaanwijzing


1. Oude behang-en verflagen verwijderen. Ruwe ondergronden glad maken met een plamuursel dat gips bevat. Sterk zuigende ondergronden voorzien van een oplosmiddelvrije basislaag.


4. Bij middelmatig tot grof gestructureerde ondergrond ERFURT-Systeemlijm SR 4 met een getande spatel (B2 of C3, volgens ondergrond), gelijkmatig dwars op de looprichting rechtsstreeks op de het muuroppervlakte aanbrengen7. Bij plafonds, plinten, vensters enz. afsnijden met een haakmes en een spatel of afknippen met een sterke schaar.

2. Isolatiebehang op maat snijden met een extra strip en met de onderkant naar buiten oprollen.


5.
De wandbekleding in wandkleeftechniek met de vilten kant in de vochtige ERFURT-Systeemlijm stotend plaatsen. Met een rubberrol en/of met een kunststofspatel aandrukken.

Het isolatiebehang dient met de zachte, wollige kant tegen de muur geplaatst te worden zodat de gladde kant vanboven ligt.


8.
Op ERFURT-Klimatec KV 600 moet na het drogen behang worden aangebracht. Daarbij moet door het zijdelings verschuiven van de stootnaad een naad op naad verkleving worden voorkomen.

3. Bij gladde tot middelmatig gestructureerde ondergrond ERFURT-Systeemlijn SR 2 met een elangpolige rol in stroken overvloedig op de ondergrond aanbrengen.


6.
In de hoeken en langs de kanten de behangbaan afknippen en de volgende baan stotend behangen.


Na de plaatsing van het isolatiebehang kunt u deze eenvoudig behangen met vliesbehang. Waarom vliesbehang? Omdat de plaatsing ervan een stuk gemakkelijker is en omdat deze later ook droog verwijderbaar is zonder het isolatiebehang te beschadigen.