Op onderstaande grafieken kunt u zien wat een positieve invloed KlimaTec Pro heeft op de temperatuur en de vochtigheidsgraad. Dit brengt natuurlijk een heleboel voordelen met zich mee:

  • Besparing tot 36% energie
  • 75% snellere opwarming van uw ruimte
  • Betere akoestisch
  • Werkt oneffenheden in de muur weg
  • Schimmelwerend
  • Helpt scheuren in de muur voorkomen

Op onderstaande voorstelling ziet u dat het isolatiebehang ervoor zorgt dat de warmte niet door uw muren naar buiten verdwijnt. Hierdoor warmt uw kamer veel sneller op en zal de kamer ook langer zijnwarmte behouden. Uiteraard betekent dit een vermindering van uw energiekosten.


Ons isolatiebehang is dé perfecte oplossing voor iedereen die last heeft van schimmelvorming, zoals u op deze foto kunt zien. Deze schimmelvorming ontstaat doordat de muur vochtig wordt van de condens die aanslaat tegen de koudste muur. In de meeste gevallen is dit de buitenmuur. Door deze koude muur als het ware "op te warmen" met isolatiebehang, schakelen we deze koude brug uit waardoor er ook geen condensaanslag meer ontstaat. Geef schimmel geen kans meer dankzij ons isolatiebehang.Nog een voordeel van het isolatiebehang is dat het ook een goede geluidsabsorptie heeft. Zoals u kunt zien op deze grafiek verhoogt de absorptie van het isolatiebehang wanneer de frequentie hoger wordt. Dit wilt zeggen dat het isolatiebehang ervoor zorgt dat u een aangename akoestiek krijgt en geen last heeft van een vervelende echo. Doordat het isolatiebehang het geluid zo goed absorbeert wordt het ook gebruikt als geluidswering. Heeft u last van luide buren? Het isolatiebehang kan u helpen om het geluid te dempen. Helaas zal het niet al het geluid kunnen tegenhouden maar alle beetjes helpen.

Maar het isolatiebehang is niet alleen goed om het klimaat in de kamer te verbeteren. Het werkt ook perfect om slechte muren te isoleren. Door de dikte van 4mm kan het isolatiebehang oneffenheden wegwerken en scheuren en barsten overspannen.

Zoals we hierboven al eens hebben vermeld zorgt het isolatiebehang ook voor een snellere opwarming van de kamer. Dit kunt u nu hier ook duidelijk zien op de grafiek. De kamer mét isolatiebehang (in het rood) warmt beduidend sneller op dan de kamer zonder isolatiebehang (in het blauw). Mét het isolatiebehang heeft de kamer slechts 25 minuten nodig om van 15 tot 21 graden te komen. Zonder het isolatiebehang duurt dit maar liefst 100 minuten. Met het isolatiebehang bespaart u dus duidelijk aan energiekosten.

Wilt u zelf berekenen hoeveel kosten u bespaart dankzij het isolatiebehang? Vul dan hieronder alle gegevens zo goed mogelijk in en kijk wat het isolatiebehang voor u kan betekenen